Hallon- och ingefärsstrudel med pekannötter

Hallon- och ingefärsstrudel med pekannötter
Foto: TV4
Peter-Patrik Isaksson
Peter-Patrik Isaksson

Hallon- och ingefärsstrudel med pekannötter

12 ingredienser

1,5 h

Strudel fylld med hallon, ingefära, pekannötter och russin.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner paj

Strudeldeg:

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 krm salt

Fyllning:

  • 450 g färska hallon
  • 40-50 g färsk ingefära
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2,5 msk potatismjöl
  • 5 msk florsocker
  • 0,5-1 dl russin
  • 100 g pekannötter
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta samman vetemjöl, vatten, smör och salt till en smidig deg. Ställ degen kallt.
  3. Lägg hallonen i en skål och tillsätt ströbrödet och potatismjölet, blanda försiktigt. Hacka nötterna, riv ingefäran och tillsätt dom tillsammans med russinen och florsockret till hallonröran.
  4. Kavla ut degen tunt på en mjölad linneduk, ca 45x45 cm. Skär sedan av de tjocka kanterna. Fördela hallonröran på ca 2/3 av degen, lämna kanterna fria från fyllning.
  5. Smält smöret. Pensla kanterna och den fria 1/3 av degen med smör, rulla sedan ihop degen med den fyllda delen innerst.
  6. Tryck ihop öppningarna på kanterna av rullen och pensla den sedan med smör.
  7. Lägg på en plåt täckt av bakplåtspapper och grädda i botten av ugnen 35-45 minuter. Pensla med smör några gånger under tiden.