Apelsinnougatflarn

30 min
20 st
Apelsinnougatflarn
Foto: TV4

Havreflarn fyllda med apelsinnougat.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
30 min
20 st

Du behöver

Apelsinnougatflarn

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk ljussirap
  • 4 msk vispgrädde
  • 125 g smält smör
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saft från 0,5 apelsin

Fyllning

  • 1,5 apelsin, skalet
  • 130 g nougat
  • 80 g smör
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Flarn
    Blanda alla ingredienser, och tryck ut flarndegen mellan två bakplåtspapper, då blir det väldigt tunt. Grädda i ugnen 200 grader i 5-10 minuter. Stansa sedan direkt ur cirklar med ett litet glas, och dela sedan de i två delar så att det blir halvmånar.
  2. Fyllning
    Vispa smör, nougat och apelsinskal till en jämn fyllning, förvara i kyl.
  3. Lägg ihop två flarn med fyllning mellan och ringla över smält choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept