Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad

36 st
Josephines cupcakes med citron, banan och kokos eller choklad
Foto: TV4

Josephines recept på "Lemon Poppy Seed Cupcakes", "Banana/Cocnut Cupcakes" och "Black and White Cupcakes".

27 september 2012
Visa mer
36 st

Du behöver

Lemon Poppy Seed Cupcake

  • 2 dl vallmofrön
  • 2 st citroner
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron

Frosting

  • 60 g smör (mjukt)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2 st citroner
  • Citronmeliss
  • 60 g smör (mjukt)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2 st citroner
  • Citronmeliss
  • Stora kokosflingor
  • Bananchips

Banana/Cocnut Cupcakes

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl riven kokos
  • 1 st banan

Black and White cupcakes

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 4 msk kakao
  • 100 g choklad

Vit chokladfrosting

  • 200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Lemon Poppy Seed Cupcake
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
  3. Smält smör, blanda med mjölk och häll detta i äggmeten.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna samt vallmofrön.
  5. Tillsätt rivet skal och saft från citronen.
  6. Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Frosting
    Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på vallmofrön.
  8. Banana/Cocnut Cupcakes
    Bered grundsmeten som ovan men istället för vallmofrön tillsätt mosad banan och kokos.
  9. Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Blanda allt till frostingen (sikta ner florsockret). Spritsa cupcakesen när de svalnat och dekorera med bananchips och stora kokosflingor.
  11. Black and White cupcakes
    Ugnsvärme: 175 grader.
  12. Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.
  13. Smält smör och blanda med kaffe och gräddfil. Häll detta i äggsmeten.
  14. Vänd ner de torra ingredienserna samt hackad mörk choklad (spara 25 g att riva över sen).
    Fyll 12 formar med muffinssmet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  15. Vit chokladfrosting
    Smält vit choklad och låt svalna något, rör ihop med färskosten.
  16. Spritsa cupcakesen när de svalnat och strö på lite strössel och rispad choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept