Glutenfri nötkaka med hallon

1 h
1 långpanna
Nötkaka
Foto: TV4
1 h
1 långpanna

Du behöver

Nötkaka

  • 5 ägg
  • 300 g socker
  • 40 g potatismjöl
  • 120 g hasselnötsmjöl
  • 60 g mandelmjöl
  • 9 g bakpulver
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 1 nypa bakpulver
  • 400 g färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Häll upp hasselnötsmjöl och mandelmjöl i en annan skål, sikta ner potatismjöl och bakpulver, blanda.
  4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
  5. Häll smeten i en långpanna, klädd i bakplåtspapper. Gnid in lite neutral olja i bakplåtspappret så lossnar kakan lättare.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Strö lite socker över kakan och vänd upp på en stor skärbräda. Lossa pappret försiktigt.
  7. Koka upp socker, sirap och grädde. Låt koka ca 10-12 min. Kyl.
  8. Vispa grädde och bakpulver hårt. Vänd ner den kalla kolasåsen, det blir lite över.
  9. Dela kakan i långsmala bitar. Spritsa kolagrädde på en bit, lägg på en annan bit. Spritsa kolagrädde ovanpå och garnera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept