Ciabatta

Ciabatta
Foto: TV4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 300 g Levain/Vetesurdeg
  • 360 g vetemjöl
  • 220 g vatten
  • 20 g olivolja
  • 10 g salt
  • 10 g jäst-färsk

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till en lös men smidig deg.
  2. Lägg degen i en bunke som är oljad med oliv olja. Låt vila 20 minuter.
  3. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen & lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.
  4. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken låt vila 20 minuter.
  5. Mjöla bordet och häll ut degen på bordet. Dela degen i 10 bitar.
  6. Lägg degbitarna på plåten.
  7. Jäs i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.
  8. Grädda gyllenbruna i cirka 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept