Budapestrulle

Budapestrulle
Foto: Tv4

Budapestrulle eller Budapeststubbe, en klassisk glutenfri rulltårta med nötmaräng fylld med vispgrädde och frukt. Här är konditorn Johan Sörbergs recept.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »


15 november 2012
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Budapestrulle

  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 150 g hela hasselnötter
  • 50 g potatismjöl
  • 50 g hasselnötsflakes

Fyllning och dekoration

  • 400 g vispgrädde
  • 3 st nektariner eller persikor
  • 1 st mandarin/satsumas
  • 100 g mörk choklad
  • Florsocker

Gör så här

  1. Budapestrulle
    Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng.
  4. Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.
  5. Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.
  6. Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera med hasselnötsflakes.
  8. Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.
  9. Montering
    Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.
  10. Stryk ut grädden och fördela frukten.
  11. Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.
  12. Skär rent kanterna. Dekorera med choklad, grädde och frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept