MK Doverland

80 min
6
MK Doverland
Foto: TV4
80 min
6

Du behöver

  • 125 g rumstempererat smör
  • 25 g rumstempererat smör, till formarna
  • 0,5 dl kakao till formarna
  • 170 g mörk choklad (70 %)
  • 1 marabou dubbel nougat
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 50 g tyrkisk peber
  • 200 g hallon

Sirap

  • 1 st citron
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Garnering

  • 1 msk fänkålsdill
  • 8 blad mynta

Gör så här

  1. Smörj 8-10 små formar. Pudra med kakao.
  2. Riv citronzest från citronen och lägg i kastrull, tillsätt socker och vatten. Låt puttra tills den tjocknar och smaka av med citronsaft (1-2 msk). Ta av den och låt svalna, om den blir för tjock späd ut med vatten.
  3. Smält chokladen i vattenbad, lägg i rumsvarmt smör när chokladen smält och låt smöret också smälta.
  4. Blanda ner de hela äggen ett i taget och rör om tills du fått en fin konsistens.
  5. Vispa 3 äggulor och socker pösigt. Vänd lite i taget ner chokladen i ägg och sockret.
  6. Sikta sist ner mjölet och försöka att röra så lite som möjligt.
  7. Fyll inte formarna ändå upp, ungefär hälften. Ställ på bricka, plasta över och ställ in i kylen.
  8. Kör tyrkisk peber i en mixer så det blir till pulver men med små bitar.
  9. Blanda mascarpone och grädde i vispa upp till en kräm, under vispning tillsätt pulvret (ca 2 msk).
  10. Rulla hallonen i sirapen.
  11. Hacka dillen.
  12. Skär nougaten i lika många bitar som du har formar och tryck ner i mitten på formarna, ställ in formarna i ugnen och grädda i ca 8-10 min (200 grader), man får prova sig fram till den perfekta konsistensen, skiljer sig från ugn till ugn.
  13. Ta ut och lägg en tallrik över och vänd ut fondanten, pudra med florsocker och garnera med hallonen och krämen, strö dillen och lakritspulver över tallriken lite snyggt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept