Päronkaka med mintchoklad

2 h
12 bitar
Ina paradbak.
Foto: TV4
2 h
12 bitar

Du behöver

Kakbotten

  • 125 g smör
  • 45 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 st äggula

Fyllning

  • 140 g mald sötmandel
  • 125 g smör
  • 90 g socker
  • 5 g vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 4 st päron
  • 200 g After eight

Maräng

  • 4 st äggvitor
  • 135 g socker
  • 5 g vaniljsocker

Gör så här

  1. Kakbotten
    Blanda alla ingredienser till kakbotten.Tryck ut i en 24 cm springform med ca 3 cm uppvik på kanterna.Ställ i kyl ca 20-30 min.Förgrädda kakbotten i nederdelen av ugnen ca 6-8 min.
  2. Fyllning
    Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.Tillsätt äggulorna, lite i taget. Rör till en slät smet.Vispa upp vitan luftig och vänd ner i kakan.Vänd sist ner de malda mandlarna och rör till en slät smet.Skala och skär päronen i skivor.
  3. Lägg päronen i botten på kakan, lägg på hackad After Eight och bred över fyllningen. Grädda ca 40 min.
  4. Maräng
    Vispa marängen och spritsa ut på kakan. Bränn marängen med en gasbrännare.Servera med grädde eller en vaniljcrème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept