Greve Moltkes päronpaj

Greve Moltkes päronpaj
Foto: tv4

Du behöver

Mördegsbotten

  • 240 g (4 dl) vetemjöl
  • 200 g smör
  • 90 g (1 dl) socker
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3-4 stora päron
  • 27 g (2 msk) socker
  • 25 g smör
  • en skvätt päronkonjak

Smuldeg

  • 40 g (1 dl) havregryn
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 45 g (0,5 dl) socker
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Mördegsbotten
    Sätt ugnen på ca 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till mördegen och knåda till en smidig deg. Lägg i kylen och låt vila.
  3. Tryck eller kavla ut mördegen och lägg i pajformarna.
  4. Förgrädda i ca 10 min i mitten av ugnen.
  5. Päronfyllning
    Skala och skär päronen i tunna fina skivor. Lägg i en panna och sautera med smör, socker och päronkonjak.
  6. Smuldeg
    Häll alla ingredienser till smuldegen i en skål och hacka samman.
  7. Lägg i de mjuka päronen i de förgräddade pajskalen och strö över smuldegen. Grädda i ca 15-20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept