Sommartårta

2 h
10 bitar
Sommartårta
Foto: TV4
2 h
10 bitar

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Citronfromage

  • 4 st geltinblad
  • 4 st äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 1 st citron, skal och saft
  • 4 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g frysta hallon
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Honungsmelon
  • Vindruvor gröna och blå
  • Färska hallon
  • Carambole
  • Limefrukt
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl potatismjöl bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Häll den i en smord brödad 2-liters form. Grädda mitt i ugnen 35- 40 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  3. Citronfromage
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Vispa äggulor med socker vitt och pösigt. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa grädden.
  4. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner i citronsmeten. Vänd ner grädden.
  5. Montering
    Dela kakan i tre bottnar. Lägg samman med citronfromage och tinade hallon. Bred vispad grädde över och runt tårtan. Garnera med frukt och bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept