Mandelfrestelser

2 h
6
Mandelfrestelser
Foto: TV4
2 h
6

Du behöver

Mandelbotten

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g mjukt smör
  • 2 ägg

Citronkräm

  • 75 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 citron, rivet skal och saft av

Garnering:

  • vispad grädde
  • jordgubbar
  • marsipandekoration

Gör så här

  1. Mandelbotten
    Riv mandelmassan, rör samman med smöret till en jämn smet, tillsätt äggen - ett i sänder - under fortsatt omröring
  2. Häll smeten i smorda aluminiumformar.
  3. Grädda nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 min.
  4. Citronkräm
    Finrivet skal av en citron och även saften av citronen kramas ut.
  5. Blanda samman alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull och låt sjuda, viktigt att inte ha för stark värme då det lätt bränner i botten. Rör om under hela tiden medan krämen tjocknar. Låt den kylas av.
  6. Garnering
    Vispa grädde och skär jordgubbar. Bred krämen på kakorna och dekorera med grädde och jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept