Kanelhjärtan

30 min
Kanelhjärtan
Foto: TV4
30 min

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • kanel och socker till garnering

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber. Mät upp socker och mjöl och häll det i en matberedare. Tillsätt sedan
    smöret och kör maskinen med kniven monterad i några sekunder.
  2. Häll i vattnet och kör ytterligare några sekunder tills en deg bildas. Kavla ut degen till 0,5 cm tjock platta.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg och strö på kanel blandat med socker. Grädda dem i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept