Ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar

30 min
20 st
Ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar
Foto: TV4

Flarn med smak av ingefära fylls med limekräm och marinerade jordgubbar.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
30 min
20 st

Du behöver

Flarn

  • 50 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 0,75 dl vetemjöl

Limekräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk kesella gourmet/kvarg (à 250 g)
  • 1 lime, skal och saft av
  • 1 dl florsocker

Limemarinerade jordgubbar

  • 1 lime
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g jordgubbar

Gör så här

  1. Ingefärsflarn
    Blanda alla ingredienser och bred ut till tunna runda kakor på en smord plåt.
  2. Grädda i 200 grader i cirka fem minuter. Ta ut och låt svalna. Para sedan ihop två och två i samma storlek.
  3. Limekräm
    Vispa grädden till ett fast skum.
  4. Blanda i kesella, saft och skal av lime och florsocker. Låt stå kallt till serveringen.
  5. Limemarinad
    Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda rivet skal limesaft och honung i en skål och tillsätt tunt skivade jordgubbar. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter. Låt marinaden med jordgubbarna stå kallt till servering.
  6. Montering
    Ta två lika stora ingefärsflarn, spritsa på en klick med limekräm, lägg på tunna skivor marinerade jordgubbar på krämklicken. Toppa med ännu ett ingefärsflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept