Hallonmazarinen

3 små pajer
Hallonmazarinen
Foto: tv4
3 små pajer

Du behöver

Mördeg

  • 260 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 5 g salt

Hallonfyllning

  • 185 g mandelmassa
  • 80 g smör
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 4 g vaniljsocker
  • 9 g vetemjöl
  • 1 dl mosade hallon (spar 3 st till garnering)

Glasyr

  • florsocker
  • vatten

Gör så här

  1. Pajskal
    Ugn 175 grader.
  2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.
  4. Hallonfyllning
    Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
  5. Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
  6. Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda till en smidig massa.
  7. Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen över mazarinmassan över så det täcker.
  8. Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
  9. Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner) med florsocker och bred på pajerna.
  10. Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och spritsade mönster av florsockerglasyr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept