Hallon- och rabarbergömmor

45 min
40 st
Hallon- och rabarbergömmor
Foto: TV4
45 min
40 st

Du behöver

  • 200 g smör, tärnat kallt
  • 150 g florsocker
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Sylt

  • 500 g färska hallon
  • 500 g rabarber
  • 4 dl råsocker
  • 2 krm äkta vanilj
  • 3 dl ekologiskt syltsocker

Gör så här

  1. Sylten
    Skär rabarberna i bitar, ca 1 cm.
  2. Lägg rabarber, hallon, råsocker och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp och sedan koka ca 10 min, tills rabarberna kokat sönder.
  3. Rör sedan ner syltsocker och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna
  4. Kakor
    Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Kör alla ingredienser till degen i en matberedare, rulla ut på bakbänken, och dela sedan i mindre bitar, ca 40 st. Rulla och lägg i formar.
  6. Tryck en grop i varje boll och fyll 2/3 med sylt.
  7. Grädda mitten av ugnen ca 10-12 min. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept