Hel kokt kyckling med vårprimörer

Hel kokt kyckling med vårprimörer
Foto: TV4

Tag vara på vårens primörer till denna goda kycklingrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 persiljekvist
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 litet lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 morot
  • 4 mandelpotatisar
  • 4 späda vårlökar
  • 0,5 knippa grön sparris

Till servering:

  • 4 savojkålblad
  • persilja

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en rymlig kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Slå av vattnet och skölj både kycklingen och kastrullen noga. Koka upp nytt vatten, skumma väl och lägg i persilja, vitpeppar och lagerblad. Sjud sakta på låg värme tills köttet lätt lossnar från benen. Det tar ungefär 3/4- 1 timme.
  2. Skala moroten och skär den i slantar. Borsta potatisen noga och dela den på längden. Ansa vårlökarna och sparrisen och skär i mindre bitar. Lägg i grönsakerna när 15 minuter återstår av koktiden.
  3. Koka upp nytt vatten och förväll savojkålbladen en halv minut. Spola dem hastigt i kallt vatten. Fodra en varm skål med savojkålen. Lägg i kycklingen och grönsakerna. Häll på buljongen och dekorera med persilja. Skär upp kycklingen vid bordet och servera var och en kyckling och buljong i djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept