Hasselnötrullar med mint- och chokladsmörkräm

ca 30 m
4 rullar
Hasselnötrullar med mint- och chokladsmörkräm
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Rullar av hasselnötsflarn fyllda med mintchokladkräm. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

5 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4 rullar

Du behöver

Rullarna

  • 100 g rostade hasselnötter, hackade
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 18 g vetemjöl (3 msk)
  • 2 msk grädde
  • 1 msk ljus sirap

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 tsk pepparmint

Montering

  • 200 g mörk choklad
  • 50 hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Rullarna
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rosta hasselnötterna och gnugga av skalet. Mixa nötterna. Blanda allt i en kastrull och låt det sjuda i några minuter.
  3. Klicka ut fyra klickar på plåten med hjälp av en tesked.
  4. Grädda i 5-7 minuter. Vänta en liten stund tills flarnen har börjat stelna lite, nu gäller det att vara snabb.
  5. Ett tips är att klicka ut två klickar i var ände av plåten så att du kan dra av två klickar från plåten som du ska rulla, då ligger de andra två kvar på den varma plåten och håller sig fortfarande lösa, så när du har rullat de två första så drar du av dom två andra och rullar dom. Ta gärna hjälp av en pinne eller ett skaft att rulla runt .
  6. Smörkrämen
    Smält chokladen.
  7. Vispa smöret tills det är vitt och pösigt. Tillsätt florsocker och pepparminten och vispa tills det blandats väl. Häll ner chokladen och vispa samtidigt.
  8. Montering
    Fyll rullarna med hjälp av en sprits.
  9. Doppa ändarna i chokladen och strö över hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept