Härlig höstmeny med kyckling, kantareller och äppelpaj

meny med kyckling, kantareller och äppelpaj
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund/Ulrika Pousette /Stefan Wettainen

Saftig kyckling serverad med lufttorkad skinka och gräddstuvade kantareller, följt av en knäckigt äppelpaj med hasselnötter. Mums!

Gör en härlig höstmeny i helgen! Bjud på nykokta rödbetor som får god sälta av fetaost och sardeller - ett lättlagat recept från Jens Linders kokbok Långkok.

Till huvudrätt blir det tips från Klas Lindbergs, Årets kock 2012. Stek kycklingbrösten i pannan först så att skinnet blir knaprigt. Laga sedan färdigt kycklingen i ugnen på låg temperatur för saftigt kött. Till kycklingen serveras gräddstuvade kantareller, citronkokta morötter och lufttorkad skinka.

Efterrätten är en kaneldoftande äppelpaj med krispigt nöttäcke. Servera smulpajen med vaniljsås.

Ha en god helg!

Fler rustika recept från matskribenten Jens Linder

Fler recept från Årets kock 2012, Klas Lindberg

Se fler recept på goda efterrätter från Maud Onnermarks kokbok Lättlagade desserter

Härlig höstmeny med kyckling, kantareller och äppelpaj