Hamburgare med ost

1 h
4
Hamburgare med ost
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

Karamelliserad lök

  • 4 stora lökar
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk olja

Burgare

  • 600 g fet högrev
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor cheddarost

Dressing

  • 1,2 dl majonnäs
  • 4 skivor inlagd gurka
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk amerikansk, gul senap
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • 0,25 tsk paprikapulver
  • cayennepeppar
  • 4 mjuka källarfranskor

Klyftpotatis

  • 12 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Karamelliserad lök
    Skär löken i tunna skivor.
  2. Stek löken i en stekpanna så den får färg tillsammans med olja i 10 min
  3. Lägg i en kastrull och tillsätt socker och vatten så den blir krämig. Tar ca 1 timme.
  4. Dressing
    Kör ihop allt med mixer. Eller finhacka gurkan och rör ihop.
  5. Burgare
    Välj den fetaste högreven du hittar
  6. Grovmal den själv eller i butiken samma dag som dom ska göras.
  7. Stek på hög värme på båda sidor på varje sida och sänk sedan värmen för att få en lagom färg på köttet. 1 minut på varje sida. Lägg på en ostskiva när burgaren är vänd för sista gången för att få en skiva som är smält.
  8. Bröd
    Ta fettet från köttet eller smeta in brödet i smör innan det steks på hög värme tills båda sidorna har fått en fin yta. Ca 30 sekunder på varje sida. Servera direkt!
  9. Klyftpotatis
    Tvätta potatisarna i vatten, skala behövs inte. Skär upp varje potatis i lagom stora bitar. Lägg klyftorna i en fryspåse och lägg in i mikron i ca 7 minuter.
  10. Gör en sås bestående av olja, vitlök och kryddorna. Lägg klyftorna i en plåt och häll på såsen. Ha inne i ugnen högt upp i ca 30 min tills dom blir gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept