Torskrygg med chèvremos och rödvinssky

45 min
4
Torskrygg med chèvremos och rödvinssky
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Torsk

  • 800 g torskrygg
  • 1 gul lök

Chèvremos

  • 12 medelstora potatisar
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör

Rödvinssky

  • 0,5 flaska rött vin
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl flytande köttbuljong
  • 1 pkt bacon
  • färsk timjan
  • maizena
  • soja

Gör så här

  1. Torsk
    Vatten saltas och kokas upp med lök. Torsken kokas ca 7-8 min.
  2. Chèvremos
    Skalad potatis kokas i salt vatten.
  3. Blanda den kokta potatisen med smör och grädde. Bryt ner chèvreost i bitar i moset. Rör snabbt runt så osten mjuknar.
  4. Rödvinssky
    Fräs morot, lök, timjan och bacon i en kastrull tillsammans med tomatpuré. Häll på rödvinet. Låt puttra i ca 5 min.
  5. Sila av såsen.
  6. Tillsätt köttbuljong och en skvätt vatten beroende på önskad styrka.
  7. Red av med maizena. Soja tillsätts för önskad mörkhet på såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept