Läcker fiskbakelse med pressad potatis

40 min
4
läcker fiskbakelse
Foto: tv4

Fiskbakelser med både torsk och lax fyllda med spenat. Ovanpå breds ett täcke av saffran- och tomatcreme fraiche.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Ett fruktigt, friskt, torrt vitt vin såsom Gustave Lorentz Riesling balanserar den rökta laxen och chilipepparn väldigt väl.

7 april 2014
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 min
4

Du behöver

  • 4 stora fiskfiléer torskrygg ca: 150-200g st
  • 8 tunna skivor rökt lax (ca 50 g/st)
  • 200 g bladspenat
  • 4 dl cremé fraiche med smak av saffran och tomat
  • chilipeppar
  • salt och vitpeppar
  • 800 g mjölig potatis

sallad

  • 3 saltgurkor
  • 4 tomater
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Tina fiskfileérna ( helst färska)
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala potatisen och skär i bitar (kokar fortare då och dem ska ju pressas)
  4. Tillaga spenaten i stekpanna (krydda med salt, peppar).
  5. Krydda fiskfiléerna med lite salt och vitpeppar. Lägg 2 st tunna laxskivor på ena halvan av fisken och en klick spenat - vik därefter ihop fisken till ett "paket". Salta och peppra ovanpå.
  6. Krydda cremé fraichen med lite chili för att få lite hetta. Bred därefter ett tjockt lager cremé fraiche ovanpå fisken.
  7. Lägg på ugnssäkert fat, sedan in i ugnen 20-30 min (beroende på fiskens tjocklek).
    Koka potatisen.
  8. Sallad
    Skär saltgurkorna, tomaterna och rödlöken i små tärningar. Blanda ingredienserna tillsammans med dillen.
  9. Servering
    Lägg fiskbakelsen på ett fat.
  10. Pressa potatisen i fin hög på tallriken.
  11. Lägg upp salladen snyggt, gärna pressad i en form.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept