Sukiyaki

1,5 h
4
sukiyaki
Foto: tv4

Tunt skivad entrecote på japanskt vis. Serveras med glasnudlar,grönsaker och vitlökssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Doppio Passo Primitivo är en fruktig appassimento från Apulien med smak av plommonsylt, mörka körsbär, lakrits, örter och fatig vanilj. Passar perfekt till smakrika kötträtter och entrecôte.
Art.nr: 3204 Ursprung: Italien, Apulien


7 maj 2014
Visa mer
1,5 h
4

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 4 dl kinesisk soja
  • 3 dl socker
  • 800 g entrecote, tunt skivad
  • 2 st morötter
  • 300 g shiitakesvamp
  • 1 st purjolök
  • 4 dl kinakål, strimlad
  • 1 påse glasnudlar
  • ris

Vitlökssås

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk socker
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Sås
    Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen och dra någon timme.
  2. Sukiyaki
    Koka ihop soja, vatten och socker i en kastrull.
  3. Skala och skiva morötterna.
  4. Dela svampen i halvor.
  5. När sojasåsen är varm häller man upp den i en wokpanna och lägger först i grönsakerna, nudlarna och sedan svampen.
  6. När grönsakerna och nudlarna fått koka några minuter är det dags att lägga i det skivade köttet. Låt det sjuda sakta i buljongen tills det är färdigkokt.
  7. Servera med jasminris och vitlökssås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept