Helstekt rensadel med mandelpotatis och svampsås

ca 2 h 30 min
4
 Helstekt rensadel med mandelpotatis och svampsås
Foto: tv4

Helstekt rensadel som serveras med kokt mandelpotatis och svampsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2643 Montecillo Crianza, Bodegas Montecillo, Rioja, Spanien
Ett kryddigt vin med inslag av ekfat, lakris, läder och mörk choklad. Tanninerna (srävheten) i vinet rundas av fint när det dricks till rensadeln. Vinets kryddighet blir en fintmatch med svampen.

7 november 2013
Visa mer
ca 2 h 30 min
4

Du behöver

  • 1-1,5 kg rensadel
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlök
  • 1,5 kg mandelpotatis

Svampsås

  • ca 500 g torkad blandsvamp
  • 2 dl grädde
  • 25 g smör
  • salt

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Rensadel
    Smaksätt köttet med salt och peppar, skiva löken och lägg den i grytan tillsammans med köttet. Täck över köttet med aluminiumfolie.
  2. Ställ in köttet i ugnen i ca 170 – 180 grader i ca 2 timmar. Använd gärna köttermometer för att få önskad mörhet.
  3. Koka potatisen på svag värme.
  4. Svampsås
    Använd stekskyn från köttet.Red med grädde, smör och smaksätt med salt.
  5. Servera rensadeln skivad med potatis och svampsås samt en fräsch grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept