Köttfärs- och grönsaksfylld filodeg på salladsbädd med tsatsiki

45-60 min
4 - 6
Köttfärs- och grönsaksfylld filodeg på salladsbädd med tsatsiki

Vårrullar fyllda med köttfärs och grönsaker. Serveras med tsatsiki och en fräsch sallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Faustino VII är ett ugnt fruktigt vin från Spanien som med sin mjuka karaktär klarar av att möta de många olika smakerna som rätten bjuder på.

9 april 2014
Visa mer
45-60 min
4 - 6

Du behöver

  • 500 g köttfärs eller kycklingfärs
  • 1 stor rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 ask champinjoner
  • 1 paket filodeg
  • 1 burk creme fraiche 15 %
  • 1 msk stark paprikapuré
  • 1 stor burk gräddfil
  • 1 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Sallad

  • 1 paket ruccola
  • 1 paket körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1 paket fetaost

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i en stor stekpanna.
  2. Skölj och hacka, lök, paprika och champinjoner och blanda ner i köttfärsen. Stek allt tillsammans tills grönsakerna börjar få lite färg.
  3. Häll i cremé fraichen och paprikapuré, blanda det ordentligt med grönsakerna och köttfärsen. Låt det sedan svalna i 10 min.
  4. Under tiden gör tsatsikin. Häll gräddfilen i en skål. Riv eller hacka gurkan, och riv en vitlöksklyfta. Blanda allt tillsammans, salta och peppra efter eget tycke.
  5. Ta ett blad filodeg och vik det på mitten så att det blir dubbelt. Ta sedan 1-2 matskedar köttfärs och lägg i mitten på filodegen. Börja rulla och vik in sidorna så att det blir som en vårrulle.
  6. Värm sedan rapsoljan i en panna och stek rullarna så att de får fin färg på båda sidor.
  7. Skölj och blanda ihop salladen, krydda lite med salt och lite olivolja. Lägg upp på det på ett stort fat.
  8. Lägg sedan vårrullarna på och toppa med en klick tsatsiki.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept