Pinfärsk abborrfilé med Uffes P-rulle

2 h
4
pinfärsk abborrfilé
Foto: tv4

Abborre som serveras med syrad lök och låååånga tomater och wasabirom.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Masi Masianco
Artikelnummer 2415
Ursprung Italien
Komplex och smakrik vit italienare från Friuli i norra Italien där man nästan lever på abborre och tomat.

1 maj 2014
Visa mer
2 h
4

Du behöver

  • 4 abborrfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd

Uffes p-rulle

  • 1 rulle smördeg
  • 0,5 kg potatis
  • 4 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g parmesan, riven
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön, gärna svarta

Syrad lök

  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Låååånga tomater

  • 12 cocktailtomater med kvisten kvar
  • 1 krm socker

Creme fraiche med pepparrot

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Abborre
    Salta filéerna och vänd dem i ströbröd blandat med mjölet.
  2. Stek i smör på medelvärme, 4 minuter på varje sida.
  3. Uffes p-rulle
    Koka potatisen i 30 minuter i saltat vatten. Gör potatismos med smör, mjölk och salt och parmesan. Låt svalna.
  4. Rulla ut smördegen och bred på potatismoset ca 1cm tjockt lager. Rulla ihop till en rulle.
  5. Skär i skivor och pensla med ägg och strö över sesamfrön. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugn 225 grader ca 15 minuter.
  6. Syrad lök
    Blanda ättika, vatten och socker, rör till sockret har löst sig. Lägg i den skivade rödlöken. Låt dra i 1 timme.
  7. Låååånga tomater
    Lägg tomaterna i en ugnsfast form, ställ i ugn 150 grader i 60 minuter.
  8. Ta ut formen och strö över salt och socker. Låt gå i ugnen 30 minuter till.
  9. Sås
    Blanda alla ingredienserna i en skål. Täck med plastfolie.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept