Styras lammracks med inbakad potatispuré

Styras lammracks med inbakad potatispuré
Foto: TV4

Styras lammracks med inbakad potatispuré

Av: Johanna - Motala

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

Styras lammracks med inbakad chèvre- och potatispuré.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • lammracks, för fyra personer
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja vitlök/chili
  • basilika
  • rosmarin
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Chèvre- och potatispuré

  • 250 g färdig smördeg, på rulle
  • 300 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 50 g chèvreost
  • grädde
  • basilika
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar

Sås

  • skyn, från lammracksen
  • grädde
  • kalvfond

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa racksen och blanda ihop allt till marinaden och gnid in köttet.
  2. Lägg allt i en påse och låt marinera några timmar. Koka potatis och palsternacka.
  3. Mosa till en puré och blanda i chèvre, grädde, salt, peppar och äggen. Låt svalna.
  4. Lägg ut smördegen och skär i 3 delar, nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg.
  5. Klicka purén på smördegsplattorna och rulla ihop till längder.
  6. Pensla med ägg på ovansidan och se till att ändarna håller tätt. Stek racksen i stekpannan med olivolja och smör cirka 4 minuter per sida. Ös köttet med fettet under hela tiden.
  7. Ställ sedan in i ugnen med kötttermometer, ta ut när köttet nått 55 grader.Även då ska smördegsrullarna in i ugnen cirka 15-20 minuter.
  8. Spara stekskyn och häll i grädde och fond och låter koka samman.
  9. När köttet nått rätt temperatur, ta ut och lägg i folie så det får vila tills smördegen är färdig. Skär upp köttet och servera!