Rosvattenmarinerade persikor

20 m
4
Rosvattenmarinerade persikor
Foto: TV4

Persikor marinerade i rosenvatten serveras med hallonricotta och pistage.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 april 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 150 g frysta hallon
  • 4 msk honung
  • 4 persikor
  • 3 msk socker
  • 1 msk rosvatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Mixa hallon, ricotta och honung till en slät kräm och ställ kallt.
  2. Dela persikorna i klyftor. Tillsätt socker, rosvatten, vanilj och salt, rör om och låt stå kallt i minst en halvtimme.
  3. Vid servering
    Varva hallonricottan och persikorna i ett glas eller skål. Hacka pistagenötter grovt och strö över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept