Hemlagad jordgubbstårta

1 h 20 min
8 - 10
jordgubbstårta
Foto: tv4

Jordgubbstårta - finns det något godare?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. Dryck
Moscato D´Asti

26 mars 2014
Visa mer
1 h 20 min
8 - 10

Du behöver

Tårtbotten

  • 5 ägg (ej för stora)
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2,5 dl färdig marsánkräm
  • 250-300 g frysta jordgubbar
  • ca 1 msk florsocker
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smörj en tårtform som är ca 24 cm i diameter.
  2. Blanda torrvarorna i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan försiktigt ner mjölblandningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 30 min (varmluftsugn). Låt den svalna.
  5. Tina de frysta jordgubbarna.
  6. Koka marsánkrämen enligt receptet på paketet, kyl i vattenbad.
  7. Vispa grädden.
  8. Mosa de tinade jordgubbarna och rör i florsockret.
  9. Dela tårtbotten så det blir 3 bottnar. Lägg på jordgubbsfyllningen på 1:a bottnen, täck med nästa botten.
  10. Blanda marsánkrämen med ca 1 dl av den vispade grädden, bred sen på 2:a bottnen. Täck med sista bottnen.
  11. Bred grädde på ovansidan, spritsa grädde runtom sidorna på tårtan. Lägg på de färska jordgubbarna, pynta med några kvistar citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept