Mintchokladpannacotta med frostade hallon

Mintchokladpannacotta
Foto: TV4

En somrig och fräsch goding med syrlig ton.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 november 2012
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g finhackad mintkrokant
  • Florsocker till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Häll grädden i en kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt chokladen. Tag kastrullen av plattan och lägg i gelatinbladen, rör tills dom lösts upp.
  5. Sila pannacottan i portionsformar och ställ i kylen minst 2 timmar.
  6. Innan servering: Lägg hallon vackert på pannacottan.
  7. Sikta lite florsocker på hallonen så att det ser ut som det har snöat lite lätt på dem. Ett sött dessertvin rekommenderas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept