Key lime pie

3 h
8
key lime pie
Foto: tv4

En klassisk solig och syrlig dessert från Key West

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Limoncello (citronlikör) Artikelnummer 781 Italien
Limoncello di Capri är gjord på ekologiska citroner från ön Capri. Citroner som smakar helt annorlunda än våra köpe-citroner – kostar fem gånger så mycket också. Vansinnigt gott. En isbit i glaset tar ner såväl alkohol som sötma två grader.

16 april 2014
Visa mer
3 h
8

Du behöver

Pajbotten

  • 150 g digestivekex
  • 0,5 tsk ingefärapulver
  • 70 g smör

Fyllning

  • 570 g sötad kondenserad mjölk (1,5 burk)
  • 3 ekologiska äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,25 dl limesaft
  • 2 tsk limeskal

Till servering

  • vispad kokosmjölk (18 % fett(
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Sätt  ugnen på 180 grader.
  2. Krossa kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör. Sprid ut blandningen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, vaniljpulver, limeskal och saft.
  4. Fyll pajskalet och grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna i 15 minuter och placera den i kylskåpet. Servera pajerna med vispad kokosmjölk och skivad limefrukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept