Gäddfärsqueneller med champinjonpuré och vitvinssås

Gäddfärsqueneller med champinjonpuré och vitvinssås
Foto: TV4

Du behöver

Queneller

  • 200 g färskt gäddkött
  • 1 st äggvita
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • cayennepeppar

Champinjonpuré

  • 200 g champinjoner
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl crème fraiche

Vitvinssås

  • 2 dl fiskbuljong
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 msk smör
  • 1 tsk örtkrydda Provencale

Gör så här

  1. Queneller
    Mal gäddköttet tre gånger genom den finaste hålskivan i köttkvarn eller använd en matberedare.
  2. Låt gäddfärsen stå kallt någon timme i kylskåpet.
  3. Tillsätt kryddorna, smaka av och häll i äggvitan och grädden under kraftig omrörning.
  4. Smaka av. Tillsätt äggvitan. Häll i grädden försiktigt under kraftig omrörning.
  5. Forma smeten med en stor sked till ovala bollar (som ett hönsägg) och lägg ned dem i sjudande, saltat vatten.
  6. Tag upp dem med en hålslev efter 5 min och lägg dem på ett fat.
  7. Champinjonpuré
    Hacka champinjonerna fint och koka tillsammans med grädden och crème fraiche tills det blivit en tjock puré. 
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vitvinssås
    Koka ihop alla ingredienser till en fin sås, red med ljus Maizena om såsen blir för tunn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept