Rödvinsmarinerad oxfilé

Rödvinsmarinerad oxfilé
Foto: TV4

Rödvinsmarinerad oxfilé med tryffeldoftande pasta och portobellosvamp.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


17 september 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 1 st paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st aubergine
  • 1 st chili
  • 2 st stora portobellosvampar
  • 1 påse babyspenat
  • Vit tryffelolja
  • Salt
  • Peppar

Marinad till oxfilén

  • 1 dl rödvin
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0,5 dl olja

Gör så här

  1. Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur.
  2. Skär paprikan cm breda långa strimlor och stek eller grilla dem fort. Det ska vara tuggmotstånd i grönsakerna. Skär auberginen i skivor och stek upp i olivolja.
  3. Rensa svampen skär i strimlor, stek i olivolja och lite chili. Koka pastan och stek eller grilla oxfilén.
  4. Vänd pastan i ett fat och häll på tryffeloljan efter smak, börja med ett par matskedar, lägg i den färska spenaten och rör runt. Toppa med alla härliga i ingredienser så att det blir läckert och färgglatt.
  5. Skär av toppen på en hel vitlök o häll på lite olivolja o salt, paketera i folie. Ugnsbaka på 200 grader i 25 minuter, serveras som tilltugg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept