Halstrad snabbgravad lax med grönsakspytt

Halstrad snabbgravad lax med grönsakspytt
Foto: TV4

Snabbgravning är ett sätt att krydda laxen och fungerar inte som att grava den, laxen måste stekas eller grillas för att kunna ätas. Servera den med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk neutral olja

Grönsakspytt:

  • 1 stor röd paprika
  • 0,5 zucchini
  • 5 potatisar
  • smör att steka i
  • Garnering:
  • 4 dillkvistar
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Snabbgravning: Blanda socker, salt och vitpeppar och strö lite av blandningen i en form. Skär filén i 4 portionsbitar. Lägg två filébitarer bredvid varandra med skinnsidan ner. Strö över ett lager av kryddblandningen, ringla över 1 msk olja och strö hackad dill över köttsidan. Lägg de andra bitarna ovanpå och ringla över resten av oljan. Täck slutligen med ytterligare ett lager kryddblandning och dill, lägg plastfolie över och ställ svalt ca 3 timmar.
  2. Skala potatisen. Tärna potatis, zucchini och paprika smått och fräs grönsakerna i smör.
  3. Halstra fiskfiléerna i en riktigt het stekpanna eller på grill. Det tar ca 2 minuter på varje sida. Servera genast. Garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept