Halstrad havsabborre med rödvinssås

Halstrad havsabborre med rödvinssås
Foto: TV4

Det är inte bara vitt vin som passar till fisk. Fisk med kraftig smak passar utmärkt att servera med rödvinssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar abborrfilé med skinn
  • vitpeppar, malen
  • gourmetsalt
  • Rödvinssås:
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vin, rött
  • 2 dl kalvbuljong

Till servering:

  • mangosalsa
  • smördegsfiskar

Gör så här

  1. Rödvinssås: Skala och hacka löken. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken gyllengul. Ta av från ärmen och rör ner mjölet. Tillsätt rödvin och buljong under omrörning. Sätt tillbaka på plattan, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda 3 minuter och sila sedan genom en finmaskig sil.
  2. Hetta upp en gjutjärnspanna och stek fisken på skinnsidan i en minut på hög värme. Sänk till medelvärme och stek ytterligare 2-3 minuter.
  3. Servera genast med sås och tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept