Halstrad gravlax med senapshollandaise

Halstrad gravlax med senapshollandaise
Foto: TV4

Halstrad gravlax är gott och snabblagat. Här serveras den på spenatbädd med en läcker senapshollandaise.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gravad lax i bit
  • salt och malen vitpeppar
  • 250 g bladspenat
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk balsamvinäger

Senapshollandaise:

  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2-3 msk vatten
  • 2 msk fransk senap
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt potatis
  • dill och citron

Gör så här

  1. Sås: Smält smöret på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, citron och vatten i en rostfri kastrull. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret inte kommer med. Tillsätt senap. Krydda med salt och peppar. Håll varm till servering.
  2. Spenat: Skölj spenaten och dra bort grova trådar. Fräs i smör. Häll över några droppar balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.
  3. Lax: Skär laxbiten i portionsbitar. Halstra dem över het glöd i 2 minuter per sida. Servera genast med spenat och sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept