Halstrad gös

Halstrad gös
Foto: TV4

Gös är en av våra klassiska fiskfavoriter. Godast är den stekt eller halstrad. Tillagar du den i grillpanna är det ändå gott att låta en liten klick smör göra den sällskap som smakförhöjare. Låt gärna skinnet vara kvar.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • smör
  • 12-16 färska champinjoner
  • 4 salladslökar
  • 1 knippa dill
  • 3 tomater
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Hetta upp smör i en panna tills det blir lätt brynt. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Vänd efter ett par minuter och stek vidare. Ta upp fisken och håll den varm under folie. Låt matfettet vara kvar i pannan.
  2. Ansa champinjonerna och skiva dem. Skär salladslökarna i bitar och strimla dillen. Skålla tomaterna hastigt i kokande vatten. Dra av skinnet och tärna tomatköttet.
  3. Bryn champinjonerna i steksmöret, vänd ner salladslöken och låt den bli mjuk. Tillsätt dill och tomater. Vispa ut koncentrerad fiskfond med lite vatten och slå den i pannan. Smaka av och sjud ett par minuter.
  4. Lägg fisken ovanpå tills den är varm. Servera gärna med pressad potatis eller couscous.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept