Halstrad gös

Halstrad gös
Foto: TV4

Gös är en av våra klassiska fiskfavoriter. Godast är den stekt eller halstrad. Tillagar du den i grillpanna är det ändå gott att låta en liten klick smör göra den sällskap som smakförhöjare. Låt gärna skinnet vara kvar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • smör
  • 12-16 färska champinjoner
  • 4 salladslökar
  • 1 knippa dill
  • 3 tomater
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Hetta upp smör i en panna tills det blir lätt brynt. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Vänd efter ett par minuter och stek vidare. Ta upp fisken och håll den varm under folie. Låt matfettet vara kvar i pannan.
  2. Ansa champinjonerna och skiva dem. Skär salladslökarna i bitar och strimla dillen. Skålla tomaterna hastigt i kokande vatten. Dra av skinnet och tärna tomatköttet.
  3. Bryn champinjonerna i steksmöret, vänd ner salladslöken och låt den bli mjuk. Tillsätt dill och tomater. Vispa ut koncentrerad fiskfond med lite vatten och slå den i pannan. Smaka av och sjud ett par minuter.
  4. Lägg fisken ovanpå tills den är varm. Servera gärna med pressad potatis eller couscous.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept