Halstrad fiskfilé med spetskål

Halstrad fiskfilé med spetskål
Foto: TV4

Vi har använt gös till den här rätten, men du kan använda vilken fast fisksort som helst. Marinaden ger fisken extra god smak före halstringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g kokta små potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • 240 g spetskål
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 limeklyftor
  • smör eller olja att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda citronsaften med peppar och marinera fisken i ca 30 minuter. Krydda bitarna med salt och halstra dem sedan gyllene i 5–6 minuter.
  2. Dela spetskålen i bitar och fräs den i lite olja utan att den tar färg. Lägg över spetskålen i en kastrull, tillsätt buljong och koka med lock på i 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp kålen med hålslev och håll den varm. Spara buljongen.
  3. Skala och tärna morot och palsternacka och ansa, skölj och skär purjolöken i små bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt potatis och varm buljong och koka under lock. Krydda med salt. Skala och hacka schalottenlök och fräs den i lite olja utan att den tar färg.
  4. Lägg upp spetskålen på 4 varma tallrikar. Fördela löken över spetskålen. Lägg på potatis- och grönsaksblandningen. Lägg fisken på toppen och garnera med en limeklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept