Halloumisallad med Rhode Island-dressing

koket.se
Halloumisallad med Rhode Island-dressing
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Halloumisallad med Rhode Island-dressing

17 ingredienser

30 min

Matig och mättande sallad som blir en perfekt middag eller lunch när tiden är knapp. För att förenkla ytterligare används en färdig dressing som du enkelt piffar upp med lite chili och vinäger. Salladen passar också utmärkt att ha på buffén eller att ta med i picknickkorgen.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 225 g salladsmix (mix)
  • 380 g röda linser (1 pkt kokta på tetra)
  • 150 g romanticatomater
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 0,5 dl kapris
  • 200 g halloumiost
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 1 dl Rhode Island-dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • tabasco
  • chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, hacka gurkan, skär oliverna i tunna ringar, häll av kapris och linser (skölj linserna i kallt vatten), hacka avokadon grovt och strimla rödlöken. Blanda allt i en skål tillsammans med salladen.
  2. Skär halloumin i små tärningar och stek i en stekpanna med lite olivolja tills den blir krispig på ytan och får gyllene färg.
  3. Blanda färdig dressing, vinäger, timjan, salt, nymalen svartpeppar, tabasco och eventuellt lite chiliflakes. Smaka av.
  4. Vänd ned halloumibitarna i salladen och toppa med smulad fetaost.
  5. Ringla över dressingen och servera genast.