Halloumi stroganoff med paprika och vitlök

Halloumi stroganoff med paprika och vitlök

12 ingredienser

25 min

En riktigt god vegetarisk variant på den klassiska korvstroganoffen. En perfekt middag för hela familjen, och även utmärkt i matlådan dagen efter. Den här middagen bjuder på en massa smak och är en riktig vardagsräddare.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
ToT eko grönsaksfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

Fonden höjer smaken på allt från grytor, stuvningar, ratatouille till olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 300 g halloumiost
  • 2 msk olja
  • 250 g zucchini, strimlad
  • 250 g röd paprika, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 4 dl krossade tomater
  • 2 msk Bong Touch of Taste EKO Grönsaksfond
  • 1 dl grädde (kan bytas ut mot växtbaserad produkt)
  • 30 msk babyspenat

Gör så här

  1. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt tomatpuré och kryddor, stek ytterligare i 1 minut.
  2. Slå i krossade tomater, fond och grädde, låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter under lock.
  3. Tärna och stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över den i grytan och låt den koka upp. Rör i spenaten och smaka av med salt, peppar och fond.
  4. Servera tillsammans med ris och sallad.
TIPS!
Fler tips!
Fisk- och skaldjurssoppa Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer