Halloumi med rostade rotfrukter

Halloumi med rostade rotfrukter
Foto: TV4

Stekt eller grillad halloumi smakar gott tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g halloumi
  • neutral olja att steka i
  • malen vitpeppar
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och skölj dem. Skala och skär moroten i stavar och skala och skär löken i klyftor. Bryn potatis och morot lätt i en stekpanna. Lägg över dem i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Stek löken och blanda med rotsakerna när de är klara.
  2. Rör ihop olja, vinäger, salt, peppar och timjan i en skål. Pressa ner vitlöken och blanda dressingen med grönsakerna.
  3. Skär halloumin i jämna skivor. Pensla med olja och grilla eller stek dem på hög värme. Krydda med vitpeppar. Halloumin behöver inte kryddas med salt, eftersom den är salt i sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept