Hallonfromage

Hallonfromage
Foto: TV4

Nu när hallonen mognar är det roligt att göra olika desserter med de goda bären. Det här är också en bra efterrätt när man ska bjuda många.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad
  • 250 g hallon
  • Till garnering:
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Separera äggulor och vitor och vispa äggulor och socker pösigt. Passera hallonen genom en sil.
  2. Smält de urkramade gelatinbladen i vattenbad. Blanda i det smälta gelatinet och hallonen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen.
  3. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonblandningen. Lägg upp smeten i en stor skål eller i portionsskålar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept