Hallonformar

Hallonformar
Foto: TV4

De här små bärformarna kan serveras som dessert eller som små bakelser. Hallon kan bytas mot jordgubbar, blåbär eller björnbär.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 st ägg

Kräm:

  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 msk strösocker
  • 2 st äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • ca 1 liter hallon
  • 1 glas Röd vinbärsgelé
  • 1 msk vatten
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör, socker och mjöl. Arbeta ihop degen med ägget. Lägg den i plastfilm i kyl i 1 timma.
  2. Blanda i allt utom vaniljsocker till krämen och sjud den tjock på svag värme under vispning. Låt den kallna och tillsätt vanilj.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Kläm ut degen i små tartlettformar. Nagga bottnen och grädda dem klara 15-20 minuter.
  4. Smält gelén med vattnet och vispa den slät. Fyll bottnarna med kräm, lägg på hallon och skeda över gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept