Italienskt mos - potatismos

Italienskt mos - potatismos
Foto: Barnens egen matskola

Italienskt mos - potatismos

Av: Häggviksskolan i Sollentuna

Från: Barnens bästa potatismos

9 ingredienser

Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar
  • 100 g rucolasallad
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten, kallt
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 0,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Mixa under tiden rucola, vitlök, olivolja och kallt vatten. Riv parmesanosten.
  3. När potatisen är mjuk efter cirka 15–20 minuter, häll av vattnet. Pressa ner potatisarna i kastrullen.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på spisen på svag värme och tillsätt mjölk.
  5. Tillsätt, rucola, olja, vitlök, ost och salt och peppar. Rör om så att du får ett grönt mos. Passar bra till både kött och fisk.