Gustavsbullar

Gustavsbullar
Foto: TV4

Små bullar som du lätt hinner baka lagom till eftermiddagskaffet.

6 november 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 50 g margarin, mjukt
  • 1 msk strösocker
  • 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl kall mjölk
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering
  • Fyllning:
  • 100 g margarin
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 rivna bittermandlar
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Arbeta ihop margarin, socker och jäst i en bunke. Tillsätt ägget, mjölken och det mesta av mjölet. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat underlag.
  2. Blanda margarin, strösocker och bittermandlar till fyllningen.
  3. Skär degen i trekanter och klicka på fyllningen. Vik över snibbarna och lägg bullarna i pappersformar. Låt dem jäsa cirka 40 minuter.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem i 12-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept