Lyckans osttallrik

Lyckans osttallrik
Foto: TV4

Utvalda delikatessostar, varm briebakelse med valnötter och honung serveras med delikatesskex, päron, marmelad och portvinskokade aprikoser med mörk choklad.

Vintips från Gustaf
Josef Andert Beerenauslese Cuvée, nr 4589, 85 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


22 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • Varm briebakelse med honung och valnötter
  • Portvinskokta aprikoser
  • Delikatessmögelost i kuber
  • Delikatesshårdost i skivor (t.ex. Västerbottenost eller Le meriage de trois lattes)
  • kex
  • Fikonmarmelad
  • päron

Varm briebakelse

  • 200 g brieost
  • 1 dl flytande honung
  • 100 g hackade valnötter

Portvinskokta aprikoser

  • 24 st aprikoser
  • portvin
  • råsocker
  • 200 g mögelost av valfri sort
  • 50 g fin mörk choklad

Gör så här

  1. Ställ den varma brieostbakelsen på en tallrik, skär mögelosten i kuber och lägg vid de portvinskokta aprikoserna.
  2. Lägg päronet i skivor vid hårdosten och servera med kex.
  3. Varm briebakelse
    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bit brieost (ca 50 g) i fyra miniugnsformar, fördela hackade valnötter och honung över formarna.
  4. Ställ in formarna i ugnen i ca 10 minuter tills osten smält något.
  5. Portvinskokta aprikoser
    Häll råsocker i varm kastrull och smält, slå på portvin och koka ihop och lägg i aprikoserna.
  6. Grovhacka chokladen i bitar och lägg ovanpå aprikoserna, servera tillsammans med osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept