Ananas i romlag med kokoskräm

Ananas i romlag med kokoskräm
Foto: tv4

Efterrätt med karibiska smaker: ananas, kokos och rom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck

7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman ifrån ananasen och syran från vinet blir en fin match till cocosmaken.

15 oktober 2013
Visa mer

Du behöver

Ananas i romlag

  • 1 ananas
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk rom

Kokoskräm

  • 1 burk crème fraiche
  • 3 msk kokosgrädde
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Romlag
    Blanda smör, socker och rom i en kastrull. Sjud i 5 min tills sockret löst sig.
  2. Kokoskräm
    Vispa ihop alla ingredienser till en hård kräm.
  3. Skär ner och lägg ananasen i botten, ringla över romlagen och toppa med kokoskräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept