Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor
Foto: Joel Wåreus

Du behöver

  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl låglaktosmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 msk olja
  • margarin

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt ungefär hälft en av mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken, samt ägg och olja och vispa ihop tills allt är utblandat.
  4. Hetta upp ett våffeljärn.
  5. Pensla laggen väl med matfett första gången.
  6. Lägg på ca 1/2 dl smet och grädda dina glutenfria våfflor riktigt frasiga.
  7. Rör om i smeten då och då för majsstärkelsen sjunker lätt till botten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept