Gula sillen

Gula sillen
Foto: TV4

Den här sillrätten i senapssås är läcker på sillbordet eller som lunchrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st urvattnade sillfiléer

Sås:

  • 4 st äggulor
  • 3 msk matättika
  • 1 st stor gul lök, riven
  • 2 msk smör
  • 1 tsk senap
  • salt
  • 2 tsk farinsocker
  • klippt gräslök

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar. Blanda äggulor, ättika, riven lök, smör, senap, salt och socker i en kastrull. Sjud på lägsta värme under kraftig omrörning tills såsen tjocknar. Den blir lite grynig av löken.
  2. Låt kallna, vänd ner sillen och smaka av med salt. Lägg upp på fat och garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept