Guacamole med tacosås

ca 15 m
4
Guacamole
Foto: TV4

Är det en dipp eller ett smakrikt tillbehör? Det beror på. Om du äter den till majschips är det en dipp. Serverar du den som en sås till en köttbit är den ett tillbehör. Hur som helst är guacamole jättegott och passar bra till mängder av rätter.

26 januari 2009
Visa mer
ca 15 m
4

Du behöver

  • 2 avokado
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk tacosås
  • 1 tsk finhackad koriander
  • salt

Gör så här

  1. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ut köttet, mosa det med en gaffel och blanda ner limesaft.
  2. Skala och hacka löken. Rör ner lök och tacosås i avokadomoset och pressa i vitlök. Krydda med koriander och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept