Gryta med kikärter och lamm

Gryta med kikärter och lamm
Foto: TV4

Det finns säkert lika många recept på marockansk lammgryta som det finns husmödrar i Marocko. Här kommer ett av dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kotletter av lammbog
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl passerade tomater
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 1 burk kokta kikärter
  • 3 röd spansk peppar
  • 1 grön spansk peppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 225 g haricots verts
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk citronpeppar

Till servering:

  • inlagda fefferoni
  • 4 portioner kokt couscous

Gör så här

  1. Skala och skiva lökarna. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skala palsternackan och skär den i tärningar. Skär den röda spanska pepparen på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka fruktköttet. Skär den gröna på samma sätt och skär i mindre bitar. Låt kikärterna rinna av. Fräs löken i olivoljan på medelvärme. Låt morotsbitar och palsternacka fräsa med.
  2. Häll på passerade tomater och buljong. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt lammkotletterna och kikärterna och krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Tillsätt den spanska pepparen och pressa ner 3 av vitlöksklyftorna. Lägg på lock och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Tillsätt då haricots verts och krydda med resten av vitlöken. Lår sjuda i 5 minuter till och avsluta med att krydda med salt, peppar, kajenn och citronpeppar. Servera grytan med fefferoni och couscous.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept